JOURNEY TO JAH

JOURNEY TO JAH,  Noël Dernesch i Moritz Springer, 92', Njemačka / Švicarska, 2013.

Alborosie i Gentleman - bijelci u ritmu jamajčanskog reggaea!

http://www.seasplash-festival.com/hr/u suradnji sa SEASPLASH festivalom

Redatelji Noël Dernesch i Moritz Springer te snimatelj Marcus Winterbauer (Rhythm is it) proveli su sedam godina prateći dva jedinstvena reggae umjetnika – njemačkog po imenu GENTLEMAN i talijanskog po imenu ALBOROSIE – u potrazi za autentičnošću daleko od zapadnjačkih potrošačkih društava u zemlji rastafarijanstva i reggae glazbe, Jamajci.
Među ljudima koje susreću su RICHIE STEPHENS, DAMIAN MARLEY i NATTY – Gentlemanov vozač i prijatelj, koji im pruža neopterećen pogled na svakodnevnu borbu za opstanak, toliko daleko od uljepšanih predodžbi o ovom karipskom otoku. Profesorica CAROLYN COOPER pruža drugačiji intelektualni uvid u jamajčansku politiku i kulturu, a veteran reggae glazbe JACK RADIC otkriva neke nevjerojatne činjenice.
Na kraju, Dernesch i Springer susreću jamajčansku pjevačicu TERRY LYNN i prate njezinu svakodnevicu kroz ulice kingstonskog geta i na berlinskoj klupskoj sceni.
Zajedno s protagonistima uranjamo u svijet gdje glazba služi kao ventil u borbi protiv siromaštva, kriminala i nedostatka perspektive, no ujedno i svijet obilježen dubokim i ohrabrujućim duhovnim vezama. Svijet o kojem Alborosie kaže, „Ovdje živi Bog. Ali i Sotona.“ Dobrodošli na JOURNEY TO JAH.

O autoru

 

Nagrade:

MAUI FILM FESTIVAL (SAD) – nagrada publike
ZURICH FILM FESTIVAL (Švicarska) – nagrada publike

Recenzije:

“Ovaj film će definitivno biti zanimljiv svakome tko voli glazbu, povijest glazbe kao i onima koji žele saznati više o napretku reggae pokreta.”Becky Tan, Kino Critics.com

“Journey to Jah višeslojno je i uravnoteženo ostvarenje, s dubokim, duhovitim i promišljenim stavovima o kojima ćete misliti i nakon izlaska iz kina.” Andrea Lüthi,  Cineman.ch
 

Back to Top