AGENT KRTICA

EL AGENTE TOPO / MOLE AGENT, Maite Alberdi, Čile, SAD, Njemačka, Nizozemska, Španjolska, 2020, 90', 12+
 

Kad se obitelj žene koja boravi u domu za umirovljenike zabrine za njezinu dobrobit, privatni istražitelj Rómulo angažira Sergia da krene na tajni zadatak kao novi štićenik doma. No Sergio je 83-godišnjak, a ne Agent 007 i nije prirodno nadaren za detektiva. Prva prepreka mu je sva silna tehnologija – kamera u kemijskoj olovci, pametni telefoni i drugi uređaji koji će mu biti potrebni kako bi prikupio dokaze i izvijestio Rómula. Situacija postaje još složenija jer Sergio, koji je odnedavno udovac, ne uspijeva zadržati emocionalnu distancu potrebnu za izvršavanje zadatka u ulozi krtice i sve se više veže uz nekoliko drugih štićenika.

 

O autoru

 

Nagrade:

Oscar 2021 – Nominacija za Oscara za najbolji dugometražni dokumentarni film, Cinema Eye Honors Awards 2021 – Cinema Eye Honors Award, Nagrada Nacionalnog odbora za recenziju filmova 2021 – NBR Award, San Sebastián International Film Festival 2020 – Nagrada publike za najbolji europski film, Sundance Film Festival 2020, IDFA 2020, Karlovy Vary International Film Festival 2020, Stockholm Film Festival 2020, Tokyo International Film Festival 2020, Full Frame Documentary Film Festival 2020, Bergen International Film Festival 2020, DocAviv Film Festival 2020, Film, Independent Spirit Awards 2021, Hainan International Film Festival 2020, Luxembourg City Film Festival 2021, Miami Film Festival 2020

Recenzije:

"Najtopliji špijunski film ikada snimljen...divan."
Indiewire

"Šarmantan...ovaj duhovit dokumentarac privući će publiku svojom toplinom, ljudskošću i tihim suosjećanjem."
Screen

"Savršen!"
The Playlist

"Neočekivani miljenik publike." ★★★★
The i

"Agent krtica” u samo sat i pol vremena natjerat će vas da se valjate od smijeha i neutješno plačete, a zatim ćete se uhvatiti s telefonom u ruci kako zovete svoje bake, djedove ili roditelje"
Večernji list

 

Back to Top